Jeśli posiadasz kawiarnię, pub czy restaurację, a chciałbyś przyciągnąć jeszcze więcej klientów, to dobrym pomysłem jest zakup maszyny do lodów. A może zastanawiasz się, czy nie otworzyć własnej lodziarni, ale nie wiesz, z jakimi kosztami wiązałoby się jej wyposażenie w profesjonalny sprzęt? W naszym artykule szczegółowo opiszemy, czym są maszyny do lodów, jakie są ich rodzaje oraz ile one kosztują.
Czym jest urządzenie do lodów?
Maszynka do lodów to niezbędne wyposażenie każdej gastronomii. Pozwala na stworzenie w krótkim czasie niezwykłych deserów lodowych, które są uwielbiane zarówno przez dzieci, jak i dorosłych. Szczególnie w sezonie letnim, wiele osób kieruje się do restauracji właśnie po to, by spróbować różnych lodów lub też deserów, które je zawierają. Ten sprzęt gastronomiczny może więc przynosić dużo zysków. Maszynka do lodów jest tania do utrzymania. Ma nam też służyć przez wiele lat, dlatego przed jej zakupem warto zrobić porównanie różnych produktów, aby wybrać najlepszy z nich, który sprawdzi się właśnie w Twojej gastronomii. Obecnie na rynku istnieje wiele modeli, które mają różne zastosowanie. Warto więc zastanowić się, jaki rodzaj lodów chcemy podawać klientom w naszym lokalu.
Maszyna do robienia lodów – jakie są jej rodzaje, jaką wybrać?
Istnieje wiele produktów, które służą do wytwarzania lodów. Najpierw musisz więc zastanowić się, jaki rodzaj deserów lodowych chcesz podawać swoim klientom. Ważne też rozeznać się wśród lokalnej konkurencji, aby wybrać maszynę do losów, która będzie przyciągała tłumy. Możesz na przykład wybrać maszynę, która służy do produkcji lodów włoskich, możesz też wybrać urządzenie, dzięki któremu stworzysz lody amerykańskie. W ostatnich latach dużą popularnością cieszą się także lody tajskie. Część osób, w tym szczególnie rodziny z dziećmi, w dalszym ciągu sięgają po tradycyjne gałkowe lody. Jeśli już zdecydujesz się, jakie desery lodowe chcesz wdrożyć do swojej karty, musisz zastanowić się nad wielkością jednorazowego wsadu. W tym pomoże Ci dokładne zapoznanie się ze specyfikacją produktów. Do lokali, gdzie maszyna do lodów ma być jedynie dodatkiem, warto zakupić sprzęt o nieco mniejszym wsadzie, by produkt i składniki, których używamy, nie marnowały się. Jeśli jednak Twój biznes opiera się przede wszystkim na lodowych przysmakach, warto zainwestować w maszynę do lodów, która posiada jak największy wsad. Kolejną kwestią wartą analizy jest moc urządzenia. Wyższa moc sprawdzi się dobrze w lokalach gastronomicznych. Polecamy także sprawdzić wydajność energetyczną sprzętu, aby nie generować dodatkowych kosztów.
Ile kosztuje dobry sprzęt do lodów?
Ceny urządzeń do produkcji lodów są od wielu czynników. Z pewnością sprzęt, który jest większy i cechuje go duża energooszczędność, może być droższy, jednak z czasem zauważymy, że była to dobra inwestycja. Obecnie ceny maszyn do lodów wahają się w przedziale od 10 do 15 tys. złotych. Pamiętaj jednak, że takie urządzenia kupuje się na lata i nie powinno się oszczędzać na jakości.
Gdzie zakupię profesjonalne maszyny do robienia lodów?
Wiele sklepów internetowych oferuje wyposażenie gastronomii, w tym i maszyny do lodów. Jeśli nie wiesz, gdzie znaleźć profesjonalny sprzęt, odwiedź na przykład stronę: https://gastroprofit.pl/, gdzie znajdziesz maszyny do lodów tradycyjnych https://gastroprofit.pl/Maszyny-do-lodow-c5563 czy maszyny do tajskich lodów https://gastroprofit.pl/Maszyna-do-lodow-tajskich-690030001-CookPRO-p337009.
0 komentarzy